Pages

Friday, May 10, 2013

being jakun offshore! HAHA

...assalamualaikum...

hi.lama i tak menulis nie.bukan apa.cam malas nak menulis walau ada keinginan dan kemahuan tu.walau sangat~ HAHA

entri nie i ingat i nak share dengan semua pengalaman i yang i rasa memang best sepanjang i jadi intern kat PETRONAS nie haaa.ye la, memang la pengalaman dapat jalan-jalan kat sky bridge,PETRONAS Twin Towers secara FREE memang best jugak, tapi kali nie, i dapat peluang naik kapal besar! yuhuuuu~

al-kisahnya macam nie haa...

hujung Mac lapas, my GM, SM and manager dapat invitation to attend a launching ceremony regarding PETRONAS contracts, blablabla dengan few big names in oil&gas industry at Thistle Hotel, JB, Johor. Then, after that, the organizing committee planned to bring them to visit a barge owned by SapuraKencana company named as LTS 3000 barge. My manager asked me to joined this event too with them and i totally agree with him to accept that offer! 

and, i was like..."Johor Bahru, here i come~~~ yihaaa!" 

launching ceremony at Thistle Hotel JB


walau mata tengok orang lain, pose tetap pose.HAHA

senget tak safety helmet tu? 0.o

my manager / industry supervisor
*ha'ah, helmet tu memang senget.HAHA
SapuraKencana LTS 3000

hurm,pengalaman-pengalaman yang i dapat sepanjang i di Johor nie, i memang rasa i tak boleh nak gambarkan dengan kata-kata kat siapa-siapa sebab bagi i, i sorang je boleh rasa perasaan tu. perasaan first time naik kapal besar camtu, perasaan takut naik naik sebab kena naik tangga yang bergoyang-goyang, perasaan yang kena lawan rasa gayat bila panjat naik ke helideck, rasa lenguhnya pakai safety boot yang besar macam pakai kasut ronald mcdonald, rasa panasnya pakai coverall yang tebal dan berat tu, rasa happy sebab dijamu dengan hidangan minum petang yang best, perasaan gembira dapat jalan-jalan bersiar di dalam kapal dengan bos-bos besar, dapt jumpa engineers yang kacak, hensem lagi bergaya, dan blablabla lagi lah pengalaman kat sana. ^_^

ok la, ada keje nak buat nie.that's all for now. bye-bye sweeties.

thanks for reading!

4 comments:

mc dreamy said...

cak cak..hak hak..

nur wahida said...

cak.cak.aaaaa~

mc dreamy said...

hug hug...ngeee suka hati bos outstation. gagagga

nur wahida said...

hug hug you too~
harus la suka suki berjalan-jalan.HAHA
weyh, jom la turun kl,aku bawak g jalan-jalan kat melaka.nak?